Batterij Opslag

Gebruik uw eigen stroom, zelfs zonder zon

Als consument wil je eigenlijk ten allen tijde zo veel mogelijk zelf opgewekte stroom gebruiken; zo hoef je namelijk zo min mogelijk elektriciteit te kopen van je energiemaatschappij. Daarnaast wil je ook niet te veel stroom opwekken vanwege de terugleverboetes.

Waarom moet ik mijn energie opslaan?

Ook wij zien dat steeds meer energiemaatschappijen terugleverboetes in rekening brengen bij mensen die hun overschot aan stroom weer terugleveren aan het algemene stroomnet.

Ook zien we vaker bij onze systemen dat door netspanning opdrijving (in simpele termen, te veel opbrengst) omvormers stoppen met produceren. Op gunstige dagen proberen zonnepanelen mogelijk te veel terug te leveren, hierdoor gaat de netspanning tot boven de 254 volt. Omvormers zijn hier tegen beveiligd en zullen zichzelf uitzetten.

Naast het feit dat u hierdoor eigen opgewekte stroom misloopt kan dit ook zorgen voor eventueel extra onderhoud aan uw zonnestroominstallatie.

Onze oplossing: de Enphase IQ Battery

De Enphase IQ Battery is een energieopslagsysteem dat is ontwikkeld door Enphase Energy, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie-oplossingen. Het is ontworpen om zonne-energie op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen, zodat deze later kan worden gebruikt wanneer de energiebehoefte hoger is dan de directe opwekking.

ZPVL installeert al jarenlang de Enphase Envoy met IQ-serie omvormers bij alle zonnestroominstallaties. De Enphase IQ Battery is ontworpen om naadloos samen te werken dit systeem. Dit maakt het mogelijk om de opgewekte zonne-energie rechtstreeks op te slaan in de batterij en te gebruiken op de momenten dat er minder of geen zon is. Denk bijvoorbeeld aan uw verbruik in de avond of in de nacht.

Waarom een oplossing bij Enphase?

  • Veiligheid: De Enphase IQ Battery maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijtechnologie. Deze zijn veel minder gevoelig voor oververhitting, waardoor het risico op brand of andere veiligheidsproblemen aanzienlijk minder is dan bij alternatieven.
  • Hoge energiedichtheid: Ondanks de compacte vormfactor heeft de Enphase IQ Battery een hoge energiedichtheid, wat betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid energie kan opslaan in een relatief kleine behuizing. Oftewel: geen lomp groot ding in je gang.
  • Integratie met uw bestaande Enphase systeem: De Enphase IQ Battery is ontworpen om naadloos samen te werken met de Envoy en IQ omvormers. Dit maakt het mogelijk om de opgewekte zonne-energie rechtstreeks op te slaan in de batterij en te gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor je het meeste uit je zonne-energie-installatie kunt halen.
  • Modulair ontwerp: De Enphase IQ Battery is modulair opgebouwd, wat betekent dat je het opslagsysteem kunt aanpassen aan de specifieke energiebehoeften van je huis.
  • Hoog rendement: Er gaat bijna geen energie verloren bij het opslaan en ontladen van uw opgewekte energie.
  • Geïntegreerd beheer en monitoring: Elke Enphase IQ Battery is uitgerust met ingebouwde intelligente micro-omvormers, waardoor elk batterijmodule individueel kan worden bewaakt en beheerd. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van elke module te volgen en het systeem efficiënter te beheren.

Uw interesse kunnen opwekken?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Naar contactformulier